Sverige
2 september 2014 22:58

Ridsportprofiler i TV

Det var mycket ridsport i SVT under måndagen. Det mesta kom från ryttar-VM i Frankrike med hoppning nästan hel dagen. Sedan var det ridsportprofiler i det sena debattprogrammet VAL 2014 - de fick bara tio minuter.

Så mycket ridsport fick Jana Wannius. Charlotte Haid Bondergaard och Wiveca Schenholm heller inte tillfälle att prata om. Trion var panel, på samma sätt som tidigare yrkespaneler, och skulle ge sin uppfattning om aktuella nyhets- och valämnen.

Det första ämnet handlade om frågan att eventuellt förbjuda tiggeri och när ridsportprofilerna fick frågan om de ger pengar till tiggare svarade alla tre nej. Motiveringen var bland annat att det ansågs vara en politisk fråga och att det inte skulle hjälpa tiggarnas situation i någon större útsträckning. Ingen såg någon fördel i att förbjuda tiggeri.

Att införa en extra pappamånad trodde panelen heller inte var en bra lösning. För två i panelen kändes det inte särskilt aktuellt och för Charlotte var det heller inte angeläget då barnen är med i verksamheten hela tiden utom när de går i skola. Alla i panelen ansåg att det var en fråga där varje familj fattade beslut och inte politikerna.

Slutligen fick panelen berätta om det fanns en hjärtefråga inför valet. Jana tyckte att partierna bjuder över varandra utan att kunna ge några direkta svar var pengarna tar vägen eller hur de används och han ville därför se en effektivisering och tydlig redovisning. Charlotte var rädd att bli sjuk och gammal i Sverige. Wivecas hjärtefråga var att ridning ska bli avdragsgill friskvård och att kommunerna ska fördela pengar mer rättvist mellan pojkar och flickor, vilket skulle innebära betydligt mer pengar till ridskolor och ridsport som inte är en flickidrott men som fortfarande engagerar flest flickor.

Programmet kan snart ses i SVTPlay.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden