Sverige
23 september 2014 07:31

Stöld av sadlar värda 200 000

Den senaste tiden har flera stall råkat ut för inbrott och stöld av sadlar till ett högt värde. Häromnatten blev tre stall utanför Västerås offer för inbrottstjuvarna, som stal sadlar till ett värde av minst 200 000 kronor.

– Tjuvarna tycks ha valt och vrakat. Det är bara de allra dyraste sadlarna som har stulits, de äldre och billigare finns kvar, Susanna Jädersten, stallförman på Jädra gård i Badelunda, till VLT.

Stallet har ett 40-tal inackorderingar och åtta sadlar, värda upp mot 20 000 kronor, stals. Tjuvarna är ute efter just sadlar, då inget annat, som stövlar, hjälmar och träns, stalts. I ett stall, där det inte fanns några sadlar, bröts bara skåpen upp men inget stals.

Samma natt var det tjuvar även i ett närliggande stall, där fyra sadlar med ett totalt värde om 100 000 kronor stals, skriver tidningen.

Liknande stölder har i höst inrapporterats från bland annat Köping och Kungsör, samt på Södertörn Ryttarcenter utanför Stockholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden