Sverige
23 januari 2015 12:00

Nya serier på Lätt C-nivå

Agria Djurförsäkring och Svenska Ridsportförbundet ska göra en satsning på ungdomar inom hästsporten under 2015. En del i satsningen är Agria Trophy, en serie på Lätt C-nivå i både dressyr och hoppning för ponnyer.

– Agria har under många år satsat på elitnivån, nu vill vi även fokusera på att stimulera tillväxt och få fler unga ryttare till sporten. Hästnäringen är helt beroende av att nästa generation stannar kvar på hästryggen efter ponnyåren. Vi ser att stallet är en fantastisk miljö för unga där ansvarstagande och hårt arbete bäddar för en god uppfostran. Samtidigt är stallet en trygg plats dit alla är välkomna, säger Stefan Fur, affärsområde Häst på Agria Djurförsäkring, i ett pressmeddelande.

– Jättekul med en extra satsning på våra ungdomar. Vi behöver ta vara på ungdomarna i sporten så de vill stanna och fortsätta utvecklas som ryttare. Agria har funnits med länge som sponsor av både våra lagtävlingar och mästerskap, och den här satsningen är en riktigt bra fortsättning, säger Annika Ersgård, sportchef hoppning på Svenska Ridsportförbundet i samma pressmeddelande. 

Satsningen består bland annat av aktiviteter i Agrias Ponnyklubb för att utbilda barn och föräldrar i säkrare hästhantering och hästkunskap. 

Agria Pony Trophy är en ny tävling på för ponnyryttare. Den går i Lätt C dressyr och hoppning med tre omgångar och final på fyra platser i landet. 

Dessutom sponsrar Agria finalerna för juniorer och unga ryttare i både dressyr och hoppning på SM samt fortsätter med sponsring av Agria Ponnyallsvenskan och AgriaAllsvenskan. Det utlovas också en clinic i hoppning tillsammans med elitryttare under våren. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden