Sverige
12 oktober 2015 10:16

Gör höstlovet till ett hästlov

Vecka 44 är det höstlov för alla skolbarn i Sverige. Nu gör Hästnäringens Ungdomssatsning om höstlovet till ett hästlov, så att så många barn och ungdomar som möjligt ska kunna spendera höstlovet med hästar.

Syftet med satsningen, som är en del av projektet Upplev Häst, är att hästlovet ska ge fler barn och unga chansen att komma nära och uppleva hästen, men man vill även lyfta hästens roll i samhället.
– Det är alltid lika roligt och vara med när barn och unga möter hästar, inte minst dem som gör det för första gången. Förutom den fysiska träning som till exempel ridning och hästskötsel innebär så ger kontakten med hästar så mycket tillbaka både ur ett socialt och psykiskt perspektiv. Inför hästen är vi ju alla lika, säger Iia Abenius, projektledare för Upplev Häst, i ett pressmeddelande.

Flera rid- och travskolor arrangerar höstlovsaktiviteter och nu har man samlat dessa på en gemensam plattform.
– Det finns så många olika hästverksamheter i Sverige och hästen och hästnäringen är betydelsefull, inte minst för barn och unga. Fortfarande finns det dock många som inte har hittat till våra anläggningar. Med hästlovssatsningen vill vi under en vecka sätta extra fokus på hästen och ge fler chansen att träffa hästar och få nya vänner i stallet, säger Sara Westholm, ansvarig för Hästnäringens Ungdomssatsning på Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS.

HÄR hittar du aktiviteterna i ditt län. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden