Sverige
13 oktober 2015 17:53

Stipendium till Fanny Markström

Ņrets stipendie ur Gunnar Henrikssons minnesfond gick till 19-åriga Fanny Markström, Göteborg. Hon är bland annat regerande världsmästare för unga uppfödare i exteriörbedömning.

Fanny Markström arbetar hos familjen Börjesson på Stall Phem både med utbildning av hästar och som seminassistent. Hon har varit medlem i Ung SWB länge och har representerat Sverige och SWB vid Young Breeders VM både 2013 på Bollerup och 2015 i Storbritannien. I år tog hon VM-guld i exteriörbedömning och är alltså regerande världsmästare.

Nu berättar SWB på sin webbplats att Fanny Markström har fått stipendium ur Gunnar Henrikssons minnesfond. Stipendiet består av 5 000 kronor och en minnesplakett. Hon får stipendiet för att att hon är en god förebild som alltid är intresserad av lära mer och har ett gediget intresse för både avel och sport. 

Gunnar Henriksson var en välkänd profil i hästsverige som gick bort i november 2007. Han lade bland annat ned stort arbete på ASVH:s stambok och på att identifiera stofamiljer. Stipendiet ur hans fond ska gå till yngre personer, då Gunnar Henriksson själv månade om återväxten inom hästvärlden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden