Sverige
11 oktober 2015 14:42

Insamlingen på slutspurten

Under söndagen har det kommit in nära ett ton sportprylar till barn och unga som inte har möjlighet att själva handla det som behövs för deras hobby. ńn återstår ett par timmar av Ge bort till sport-insamlingen på Gustav Adolfs torg i Malmö.

Insamlingen på slutspurten
Många skåningar besökte insamlingen idag och de som ville blev intervjuade av TV4.

När Ridsport besöker slutspurten på Ge bort till sport-insamlingen i Malmö har nästan ett ton sportutrustning skänkts sedan tidigt i morse. Utrustningen ska ges till barn och unga som inte själva har råd att köpa nya prylar och redan inom de närmsta veckorna kommer sakerna att lämnas vidare till familjer som behöver det. Lisen Bratt Fredricson är ridsportens ansikte utåt i insamlingen.
– Det behövs viss utrustning för att få rida, inte som när jag började och samma hjälm som man åkte skridskor i fungerade. Nu hoppas jag att den här utrustningen kan bli ett första steg till ridskolan, säger Lisen och tillägger att ridsportfolket har levererat:
– Det har kommit in mängder av ridsportutrustning, både från exempelvis Hansbo som har skänkt nya prylar, MyOne som har samlat in under veckan och mycket annat från privatpersoner som har kommit förbi idag.

Även Pether Markne har engagerat sig och sponsrar med en träningsdag på Markne Academy samt ridutrustning. Här kan unga ryttare ansöka om träningsdagen. Bland insamlingens auktioner finns exempelvis en tavla av Peder Fredricson.

För den som är i närheten av Malmö och vill skänka utrustning för ridning eller annan sport är TV4-teamet på plats till klockan 17 idag på Gustav Adolfs torg.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden