Sverige
12 oktober 2015 18:02

JFK vill se kvinnliga ledarförebilder

Jönköpings Fältrittklubb är initiativtagare och projektleder satsningen på att lyfta fram kvinnliga ledarförebilder i länet. Enligt Ledarnas Jämställdhetsbarometer 2015 är endast 28 procent av cheferna i Jönköpings län kvinnor.

JFK vill se kvinnliga ledarförebilder

– Vi vill se fler kvinnor i ledande befattningar, vi vill utmana näringsliv och organisationer att tänka nytt och framförallt bidra till att lyfta fram fler förebilder, säger Helena Nordström, styrelseledamot i JFK och projektledare för satsningen på ideell basis, i ett pressmeddelande.

Projektet ”Årets unga ledande kvinna” är ett led i arbetet att öka jämställdheten bland länets ledare. Utmärkelsen syftar till att lyfta fram fler kvinnor som ledarförebilder.

Aktörerna bakom den nya utmärkelsen efterlyser inspirerande kvinnliga ledare i Jönköpings län. Förslag kan lämnas på www.aretsungaledandekvinna.se fram till och med den 11 december.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden