Sverige
13 oktober 2015 18:06

Solin lämnar Cheval för SvRF

Hoppdomaren och chefredaktören för Cheval, Robert Solin, byter sida. Den 1 november börjar han sin anställning som nationell samordnare på Svenska Ridsportförbundets kansli på Strömsholm.

Solin lämnar Cheval för SvRF
Robert Solin sadlar om från att vara chefredaktör från en av Sveriges ridsporttidningar till att börja arbeta på Svenska Ridsportförbundet.

– Det är ett drömjobb, säger Robert Solin som bland annat ska arbeta med arrangörsfrågor och tävlingsterminer på sitt nya jobb som nationell samordnare för ponny och häst. 

55-åringen är kanske mest känd i ridsportens Sverige som chefredaktör för Hästmagazinet. Tidningen fanns både på nätet och som papperstidning och lades ner i december 2014. Men Robert Solin är också verksam domare och överdomare i hoppning. Han har ett stort nätverk inom svensk ridsport i allmänhet och hoppsport i synnerhet. Han fick jobb som verksamhetschef på Örebro Fältrittklubb och skulle ha börjat arbeta där den 1 november. Men nu blir det alltså inte så.
– Det var efter moget övervägande som jag tog jobbet på ridsportförbundet i stället. Örebro Fältrittklubb är en fantastisk förening med 800 ridande elever och 1100 medlemmare. De gör allt rätt. Men det finns fler dimensioner i jobbet på förbundet, säger Robert Solin. 

Hans nya jobb innebär också att han slutar som chefredaktör på Cheval. 
– Det är inte möjligt att kombinera de båda jobben. Att vara chefredaktör på Cheval är i grunden en granskande funktion av bland annat ridsportförbundet. Men det går ju inte nu, säger han. 
Hur känns det att gå från att vara en av Svenska Ridsportförbundets granskare till att arbeta för dem?
– Bra. Hästmagazinet byggde mycket på att vi ville ha ett bättre fungerande förbund. Nu har jag möjligheten att försöka påverka på ett annat sätt. 

Robert Solin har vikarierat på jobbet som nationell samordnare sedan i mitten av augusti och känner sig hemma med arbetsuppgifterna.
– Det här är ju sådant som jag har arbetat med innan Hästmagazinet startade. Jobbet är en sådan chans som dyker upp en gång i livet, säger han. 

Anna Karin Spjuth, som äger Cheval, tror inte att läsarna av hennes tidninge kommer att märka någon större skillnad. 
– Det är ju fler än Robert som jobbar med tidningen, säger hon. 
– Vi fortsätter som vanligt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden