Sverige
23 november 2015 15:35

Axevalla blir multiarena

En multiarena för hästsport ska byggas på Axevalla travbana. Där ska Naturbruksförvaltningen inom Västra Götalandsregionen ha alla sina hästutbildningar. Det blir också en islandshästbana och ridbanor på innerplan.

Axevalla blir multiarena
Så här ska multiarenan för hästsport på Axevalla travbana se ut.

Satsningen innebär att Axevalla travbana kan husera stora hästtävlingar och utbildningar inom många discipliner. Detta berättas i ett pressmeddelande från Skara Hästland, Västergötlands Travsällskap och Naturbruksförvaltningen inom Västra Götalandsregionen. 

Även Skaraortens Ryttarförening kommer att ingå i satsningen. Föreningen planerar en om- och nybyggnation och tanken är att ryttarföreningens lokaler och hästar ska ingå som en del av multiarenan.

Ett nytt ridhus ska byggas i anslutning till den befintliga körhallen. Det blir också nya stallar för naturbruksskolans hästar samt ett elevhotell. Två olika banor för islandshäst är inplanerade liksom en stor ridbana för hopp- och dressyrtävlingar.

Byggandet ska börja 2016 och redan till hösten 2016 börjar den första årskursen på hästgymnasiet sin utbildning på Axevalla.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden