Sverige
23 november 2015 16:46
Ridsportplus

Show Jumping läggs ned

Club Show Jumping Scandinavia, tidigare Hopphästklubben, har beslutat att lägga ner sin klubbtidning Show Jumping. Detta kan också bli slutet för föreningen. Klubbens ordförande sedan starten, Ingvar Fredricson, ställer inte heller upp på omval.

Show Jumping läggs ned
Ingvar Fredricson lämnar uppdraget som ordförande i Club Show Jumping Scandinavia. Klubben tidning läggs också ner. (Arkivbild)

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Styrelsen för Club Show Jumping Scandinavia har beslutat att tidningen inte ska ges ut mer. 
    – Vi klarar inte av utgivningen ekonomiskt längre. Den blir allt dyrare att göra och vi har haft svårt att hitta nya annonsörer, Vi får göra som så många andra tidningar – lägga ned, säger Ingvar Fredricson, ordförande i Club Show Jumping Scandinavia.

    Föreningen har funnits sedan 2002 och Ingvar Fredricson var initiativtagare. Han har också suttit som ordförande sedan klubben startade. Tidningen Show Jumping har varit en betydelsefull del av föreningens verksamhet sedan den startades 2008. Första åren handlade det om fyra nummer per år, senare år har det varit fem nummer om året. 

    Tidningens innehåll har varit präglat av det som Club Show Jumping Scandinavia ägnar sig åt – allt som har med skandinavisk hoppsport på elitnivå att göra. Tidningen har haft artiklar om avel, uppfödning, anlagstest, utbildning, träning, tävling, forskning, utvecklingsarbete, veterinärfrågor och mycket mer.  
    – Vi har drivit många frågor som gäller hoppsporten och har haft bra samarbete med Svenska Ridsportförbundet och avelsorganisationer. Det mesta har faktiskt genomförts, säger Ingvar Fredricson.
    – Det har hänt mycket med svensk hoppsport sedan föreningen bildades. 

    Tidningen har varit en betydelsefull del av föreningens verksamhet och nu är det osäkert hur framtiden för hela föreningen blir. Det har kallats till föreningsstämma i januari och då får föreningens medlemmar bestämma om föreningen ska leva vidare. Hur det än blir med framtiden har Ingvar Fredricson beslutat sig för att inte ställa upp för omval. 
    – Allt har sin tid. Det känns som om det passar att kliva av nu, säger han. 
    – Vi har haft mycket roligt och gjort en del nytta, tycker jag. 

    Ingvar Fredricson anser att försörjningen av hästar till toppryttarna är den stora utmaningen just nu. 
    – Nu föder vi ju upp förstklassiga hästar i Sverige, men det är svårt för ägarna och uppfödarna att stå emot de riktigt stora buden, säger han. 

    Sista numret av tidningen kom ut nyligen, men flera exemplar finns bevarade i inbunden form. 

    Club Show Jumping Scandinavia har 550 medlemmar. 

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden