Sverige
26 november 2015 13:15

Sveriges första räddningsstall

Den 1 januari öppnar Svenska Hästars Värn (SHV) landets första räddningsstall för hästar i nöd. Räddningscentret, som ligger på en stor gård med mycket mark i Stockholmsregionen, kommer att ha plats för hästar i behov av akut vård.

– Äntligen har vår dröm gått i uppfyllelse! Svenska Hästars Värn vill tacka alla våra givare och sponsorer för alla bidrag som har gjort detta möjligt. Tack vare ert stöd kan vi nu hjälpa fler hästar i nöd till ett nytt liv, säger Carina Nordell, ordförande i Svenska Hästars Värn, i ett pressmeddelande.

Syftet med stallet är att kunna samla flera av SHV:s hästar på en plats för att kunna ge hästarna effektivare akutvård, innan de placeras på olika foderhem. Tidigare har SHV:s hästar placerats i mindre akutstall runtom i landet.

Insamlingen till SHV:s räddningsstall startade på Eurohorse förra året och har blivit genomförbart tack vare SHV:s medlemmar och sponsorer.

På lördag och söndag kommer shetlandsponnyn SHV Kalle till Sweden International Horse Show. Kalle är en ponny som SHV tog hand om för tio år sedan. I dag är SHV Kalle en pigg ponny som vill visa upp sig i SIHS paddock lördag kl 19-19.20 och söndag kl 15-15.20.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden