Sverige
20 mars 2015 10:38

De har varit ett ekipage i 21 år

För 21 år sedan köpte Solveig Lundén den då 10-årige Cambion. Och de båda är fortfarande ett ekipage som tränar varje vecka.

– När jag provred Cambion sa jag direkt: Jag tar honom, om priset är rätt. Varför ska jag åka runt och leta efter en häst när det här känns så bra, säger Solveig Lundén till Westmanlands läns tidning. 

Cambion är ett svenskt varmblod och uppnår den aktningvärda åldern av 31 år i april. Han och matte är med på ridlektion varje torsdag och är i gång så gott som dagligen veckans övriga dagar enligt ett varierat schema med bland annat uteritter.
– Han mår bra och gillar att jobba, säger Solveig Lundén. 

Solveig Lundén började rida när hon var 37 år. Kort därefter köpte hon en häst som dog i en olycka. Det var när hon letade efter sin andra häst som Cambion dök upp i hennes liv. Efter det har de båda kamperat ihop i 21 år och bland annat varit med på flera tävlingar. Men Solveig Lundén berättar för tidningen att hon också njuter av vardagen tillsammans med sin häst. De har många rutiner, som att stretcha efter varje ridpass och att Cambion kissar i en hink varje dag. Detta har hans ägare lärt honom. För några år sedan ryckte han också in som platspappa för ett föl som hade förlorat sin mamma. Fölet gick tillsammans med veteranen för att lära sig att uppföra sig som en häst. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden