Sverige
2 mars 2015 14:20

”Förringa inte ridsporten, SVT”

Det blev en tittarstorm utan dess like när SVT igår bröt mitt i den avgörande omhoppningen i världscupen i hoppning i Scandinavium. "Vi hästmänniskor är så less på att sedan barnsben få höra att vår hobby och idrott inte är lika mycket värd som andras”, skriver Kristina Lundberg i ett debattinlägg på SVT Opinion.

”Halvvägs genom den spännande omhoppningen trillade dock mina öron av. Kommentatorerna ber tusen gånger om ursäkt för att man tvingas bryta sändningen i förtid, med några få ekipage kvar, däribland svenske Henrik von Eckermann.

”Va?! Nu måste hon väl ändå ha sagt fel”, tänkte jag. Men nej, budskapet upprepades om och om igen, man skulle verkligen bryta direktsändningen med några minuter kvar av tävlingen.

Jag var tvungen att pausa datorn och berätta för min sambo om SVT:s prioriteringar och han, som inte avhållit sig från Facebook eller nyhetssidor säger: ”Ja, det är helt galet och folk är vansinniga på SVT.”

SVT valde alltså att bryta den tveklöst största tävlingen på svensk mark 2015 i den idrott som är näst störst i Sverige – sett till antalet utövare – för att i stället sända ett inspelat program som redan var planerat att gå i repris dagen efter.

Det är galna prioriteringar.
Att SVT nu får en tittarstorm på halsen är inte konstigt.” skriver Kristina Lundberg i debattinlägget.

Läs hela debattinlägget här
Läs mer om tittarstormen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden