Sverige
23 mars 2015 15:18

Grålle försvunnen från hagen

I söndags morse försvann hästen Grålle från sin hage i Skara. Nu får ägaren hjälp av Facebookgruppen Hitta Helge i sökandet efter sin häst.

Grålle försvunnen från hagen
Grålle hade vid försvinnandet täcke och grimma på sig.

Det arabiska fullblodet Grålle var utlånad under en vecka för ett eventuellt köp och när ägaren Mikaela Lundgren skulle hämta honom i hagen i söndags morse fanns han inte i hagen. Han hade rymt tidigare under morgonen, uppger Expressen.

Tolv personer har tillsammans med Mikaela varit med i sökandet efter Grålle. Men inga spår finns kring terrängen runt hagen utanför Skara. Att någon skulle ha stulit honom tror inte Mikaela Lundgren är så sannolikt.
– Han är ju inte så värdefull i sig och då är det ju inte så troligt att han stjäls ur hagen, men man vet ju aldrig, säger Mikaela Lundgren till tidningen.

Händelsen har polisanmälts och Mikaela har också fått hjälp av Facebookgruppen Hitta Helge, med närmare 10 000 medlemmar, som skapades efter nyår när nordsvensken Helge försvann från sin hage efter att ha blivit skrämd av raketer.

Grålle hade täcke och grimma på sig när han försvann, och han har också bit- och sparkskador på framförallt bakdelen.
– Han är normalt väldigt beskedlig och lugn. Ser man honom är han lätt att känna igen och svårt att missa, säger Mikaela Lundgren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden