Sverige
21 mars 2015 09:25

Sista ordet inte sagt

(Uppdaterad) Svenska Ridsportförbundet, tillsammans med Hallands Ridsportförbund, anlitar en jurist som ska granska Laholms kommuns planer på att sälja ridanläggningen i Ahla.

Sista ordet inte sagt

På måndag kommer representanter från Svenska Ridsportförbundet och dess Hallandsdistrikt att besöka föreningen.  Kommunens beslut att lämna anläggningen till försäljning innebär sannolikt att ryttarföreningen och dess 230 medlemmar förlorar sin hemvist. Inom föreningen anses risken stor att en försäljning av anläggningen kan betyda klubbens undergång

– Den har funnits i 63 år och nu står vi inför ett faktum att vi kanske inte kan vara med och buda och vi kan inte låna för mycket pengar, säger Jeanette Eriksson till SVT Hallandsnytt.

Kommunens beslut är baserat på att kommunen inte ska äga några fastigheter som den själv inte bedriver någon verksamhet i. Kommunstyrelsens ordförande Elisabeth Babic (M) tror inte att en försäljning betyder slutet för ridsportverksamheten. Eftersom det handlar om en ridanläggning tror hon definitivt att det kommer att fortsätta bedrivas ridsport på anläggningen.

Uppdatering
Läs mer om tvisten här och här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden