Sverige
2 mars 2015 17:59

Utreds för eventuellt trafikbrott

Polisen utreder om Djurambulansen Skåne AB, som bland annat transporterar omhändertagna djur, är skyldigt till olaga yrkesmässig trafik.

Företaget hade fram till nyligen inget yrkestrafiktillstånd,  vilket innebär att utförda transporter kan vara trafikbrott. Frågan är dock komplicerad och inget känt fall har prövats i domstol skriver polisen på sin hemsida.

– I EU-förordningen står det att vi inte behöver yrkestrafiktillstånd, men Transportstyrelsen vet inte själva vad som gäller, säger företagets ägare Mikael Gustavsson till Helsingborgs Dagblad och välkomnar förundersökningen,

Enligt Mikael Gustavsson har företagen som på andra håll i Sverige samarbetar med polisen om djurtransporter heller inte det aktuella tillståndet. Att det nu inletts en förundersökning beror på att polisen fått tre anmälningar mot företaget skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden