Sverige
17 april 2015 14:00

Blir hon ny ordförande?

Enligt uppgifter till tidningen Ridsport föreslås Marjut Sohlman bli ny ordförande för Svenska Ridsportförbundet. Samtidigt jäser missnöjet över att valberedningen håller sitt förslag hemligt.

Blir hon ny ordförande?
Enligt vad Ridsport erfar föreslås Marjut Sohlman till ny ordförande i Ridsportförbundet. SCANPIX SPORT

Flera kandidater till ordförandeposten har tidigare lanserats offentligt av olika distrikt. Marjut Sohlman hör inte till dessa, och ändå är det hon som nu lär vara valberedningens förslag till ny ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Marjut Sohlman är 55 år och bor i Mariefred. Hon är läkare och ortoped, och dessutom c-tränare i hoppning. Hon har funnits med i Ridsportförbundets säkerhetsutskott sedan det bildades 2008, men inte ingått där det senaste året.

När Ridsport ringer Marjut Sohlman vill hon inte kommentera uppgiften om att hon skulle vara valberedningens kandidat.

– Det där vet jag ingenting om förrän på måndag, svarar hon.

Valberedningens hela förslag ligger färdigt, men presenteras först på måndag förmiddag, och inte under helgens konferens med  distriktsförbundens ordförande, något som har lett till negativa reaktioner enligt vad Ridsport erfar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden