Sverige
8 april 2015 11:57

Hästaffär ledde till misshandel

En ung man i Kalmar län har dömts till 1,5 års fängelse och skadestånd för grov misshandel av en man som ägde gården där hans flickvän hade haft häst uppstallad.

Det var i slutet av 2014 som misshandeln skedde. Den dömde mannens flickvän hade haft två hästar uppstallade på en gård och låg efter med betalningen av stallhyran. I samband med detta uppgav ägarna till gården att hästarna inte fick lämna gården förrän hyrorna var betalda. En dag när ägaren till gården kom hem stod den unge mannen där i sällskap med andra män. Ord står mot ord i de inblandades berättelser om vad som hände sedan, men Tingsrätten i Kalmar har slagit fast att ägaren till gården blev misshandlad av den nu dömde mannen. Misshandeln präglades av ”särskild hänsynslös och råhet” med bland annat en krycka inblandad. Mannen har också uttalats flera hot muntligt och via sms innan misshandeln.

Mannen döms till 1,5 års fängelse för grov misshandel och olaga hot. Vid förundersökningen hittades också ett skjutvapen hos mannen som inte hade något tillstånd för detta. Han döms därför också för vapenbrott. Förutom fängelsestraffet ska han betala över 24 000 kronor i skadestånd till den misshandlade.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden