Sverige
21 april 2015 07:06

Hästjobbet blev en mardröm

I år granskar Arbetsmiljöverket hästbranschen extra noga. Erika Gordh är en av dem som jobbat som hästskötare under orimliga arbetsvillkor.

Erika Gordh fick drömjobbet som hästskötare som 21-åring på en gård i Danmark, berättar SR P4 Malmöhus. Men redan första dagen fick hon höra att hon var tvungen att följa med på tävling till Tyskland, trots att hon skulle ha firat sin födelsedag med föräldrarna på besök. Under den dygns långa resan fick de ingen mat och arbetsdagarna i Tyskland varade från fem på morgonen till midnatt. Hon och en annan hästskötare fick sova i lastbilshyttan, trots att det var vinter och iskallt.

Efter en vecka hittade hon på att hon brutit benet för att slippa komma tillbaka till jobbet. Avtalet var bara muntligt och Erika fick aldrig någon lön för de dagar hon arbetat. 

Lyssna på hela radioinslaget här: 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden