Sverige
1 april 2015 11:47

Gunnar Hedlund död

Konstnären, författaren, hästmänniskan och ryttaren Gunnar Hedlund, Forsgården i Forsheda, har dött. Han var bland annat art director när Flyinges logotype togs fram.

Gunnar Hedlund död
Konstnären Gunnar Hedlund har dött. Han blev 86 år gammal.

Gunnar Hedlund levde för konst och hästar. Han drev bland annat Skånsta Ridskola och arrangerade populära ridläger på Tunarps Säteri under sin levnad. 

Han studerade också detaljer i hästens anatomi och fysiologi för att kunna avbilda hästar korrekt. Dessa studier bedrev han på Veterinärhögskolan. I samarbete med landets ledande ryttare och hästforskare skapade han böcker om hästar och ridning som såldes i Skandinavien, Tyskland, Holland och England.

När Flyingestiftelsen 1983 övertog Statens hingstdepå och Stuteri på Flyinge var Gunnar Hedlund inbjuden som art director. Han designade Flyinges logotype, emblem, uniformer och hästtäcken samt tallrikar och tavlor med bland annat det klassiska dressyrekipaget Yngve Viebke och Gaspari som motiv. Han formgav också en stor, coboltblå skål, dekorerad med Flyinges logotyp som gick till vinnaren i dressyrens världscup.

Gunnar Hedlund blev 86 år gammal och sörjs närmast av sönerna Martin och Michael.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden