Sverige
20 april 2015 17:59
Ridsportplus

Läkare och hoppryttare kan ta över SvRF

Läkare, hoppryttare och c-tränare kan Marjut Sohlman-Carlström skriva i sitt cv. 
Nu är hon nominerad till ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Läkare och hoppryttare kan ta över SvRF

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Marjut Sohlman-Carlström föreslås bli den som tar över efter Anders Mellberg som avgår vid stämman i maj.

– Jag är väldigt glad och hedrad över nomineringen, säger den 55-åriga läkaren när Ridsport ringer upp.


Fram till hösten 2013 satt Marjut Sohlman-Carlström i Ridsportförbundets säkerhetsutskott, då hon lämnade platsen på grund av tidbrist.

– Men nu ser det annorlunda ut. Efter att har arbetat i offentlig vård i 30 år, så ser jag fram mot att göra något annat. Jag kommer att jobba mer flexibelt framöver, och kommer att kunna styra min tid själv, eftersom jag har förstått att uppdraget som ordförande kan ta lika mycket tid som en halvtidstjänst, säger Marjut Sohlman-Carlström.

Hon är född i Finland men har bott i Sverige i hela sitt vuxna liv. Hon bor i Mariefred och nominerades till ordförandeposten av Hamre Ridklubb i Västmanland.
– När jag pratar med människor inom ridsporten så är det vanligt att människor ute i landet inte riktigt vet vad som händer i förbundet. Därför vill jag arbeta med transparens och tydlighet. Alla ska förstå vad som sker och veta varför olika beslut fattas. Människor som får information blir lugna och trygga människor, säger Marjut Sohlman-Carlström.

Marjut Sohlman-Carlström har tävlingsridit upp till 1,40-hoppning och drev under en tid avelsverksamhet, som sedan ett par år är avvecklad. Hennes två döttrar rider också och Marjut har följt deras utveckling upp i klasserna.
– Marjut kombinerar effektivitet och noggrannhet från sitt arbete med engagemang och positiv energi från stallbacken för att få saker genomförda och nå uppsatta mål, säger valberedningens ordförande Katarina Häggström i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden