Sverige
20 april 2015 11:50

Marjut Sohlman-Carlström föreslås till ordförande i SvRF

För första i gången i Ridsportförbundets 100-åriga historia kan en kvinna få den ledande positionen i styrelsen. 
Valberedningen föreslår Marjut Sohlman-Carlström till ordförande.

Marjut Sohlman-Carlström föreslås till ordförande i SvRF
Marjut Sohlman-Carlström föreslås bli förbundets nya ordförande. SCANPIX SPORT

Marjut Sohlman-Carlström från Mariefred föreslås bli ny ordförande för Svenska Ridsportförbundet, ett av de största idrottsförbunden i Riksidrottsförbundet.

Marjut Sohlman-Carlström har en lång erfarenhet av ridsporten, både som ryttare, uppfödare och C-tränare, och har kombinerat sitt yrke som ortoped med att vara tävlingsläkare i ridsporten och också varit ledamot av Svenska Ridsportförbundets säkerhetsutskott.

Nomineringen kunde tidningen Ridsport avslöja redan i fredags, men först nu är hela listan offentlig. 
Den visar att Tomas Torgersen gör comeback i ridsportens innersta krets. Han var tidigare sportchef i förbundet och föreslås nu till ledamot i förbundsstyrelsen. Gabriella Bragée, Skånes ordförandekandidat, föreslås också bli styrelseledamot, liksom Emma Olsson Björs, som sitter i styrelsen för Stockholms Ridsportförbund.

Tävlingssektionen får en ny ordförande, eftersom Tobias Mattsson har avböjt omval till den posten. Valberedningen föreslår Meta Persdotter, marknadsansvarig på företaget Rusta, som även Tobias Mattsson är verksam inom, och med ett förflutet som ryttare. Meta Persdotter blev ett intressant namn efter att hon hållit en föreläsning på tävlingskonferensen i januari.

Även medlemssektionen föreslås få en ny ordförande, trots att nuvarande ordförande Kicki Girhagen kandiderade för omval. Valberedningens förslag är Charlotte Almö från Skåne.

Valberedningen föreslår att även utbildningssektionen får en ny ordförande, och att Hans-Erik Persson från Västerbotten får den posten.

Valberedningens förslag i sin helhet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden