Sverige
17 april 2015 17:35

Staffanstorp RSF vill utvidga

Staffanstorps Ridsportförening vill utveckla på plats men har inte möjlighet att själv finansiera bygge och ägande av en ny anläggning.

En ny ridanläggning i Kabbarp var aktuell fram till för ungefär 1,5 år sedan. När kommunen gjorde klart sin inställning skrinlades planerna. Klubben vill vara kvar där den finns och utveckla verksamheten på den mark som fotbollsklubben lämnat alldeles intill. Utan besked från kommunen kan klubben dock inte gå vidare.

Kommunens önskan var att ridklubben skulle flytta ut från centralorten för att ge plats åt bostäder.
– Man vill bygga på den mark där vi finns i dag också, men eftersom det går stora kraftledningar intill får man inget tillstånd, säger klubbens ordförande Mikael Persson till Skånskan.

Kommunen har begärt att ledningarna ska grävas ner men något sådant beslut finns inte. Att ridklubben ska bekosta och sedan ta över och äga en helt ny anläggning är inte att tänka på. Klubben har en fortlöpande dialog med kommunen och hoppas att få finnas kvar på nuvarande plats i minst 15 år framåt. Det skulle, enligt Mikael Persson, ge möjlighet att bygga nytt ridhus och modernt stall på marken intill skriver tidningen,

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden