Sverige
4 maj 2015 11:00

12 820 djurskyddskontroller

Antalet djurskyddskontroller i Sverige ligger på konstant nivå. Under 2014 genomförde länsstyrelsen 12 820 kontroller. En stor del av arbetet är handläggning av anmälningar och varannan av kontrollerna till följd av anmälningar är utan anmärkning.

Under 2014 genomförde länsstyrelsen 40 procent så kallade normalkontroller. Målet är att normalkontrollerna ska utgöra minst 50 procent av det totala antalet kontroller. Anledningen till att målet inte uppfyllts är, enligt länsstyrelserna, framförallt att de många anmälningsärendena tar mycket resurser. Ungefär hälften av kontrollerna till följd av anmälningar är utan anmärkning.

– Vi har konstaterat att länsstyrelserna och Jordbruksverket behöver arbeta med mer kraftfulla åtgärder för att begränsa de resurser som läggs på anmälningsärenden, säger Ingrid Eilertz, avdelningschef på Jordbruksverket i ett pressmeddelande. Det behövs till exempel tydligare rutiner för hur länsstyrelsen prioriterar anmälningsärenden i förhållande till normalkontroller. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden