Sverige
26 maj 2015 19:00

Alexandra kollapsade av hästjobbet

Som Ridsport tidigare har berättat granskar Arbetsmiljöverket hästbranschen i år. En av dem som fick känna på de tuffa arbetsvillkoren som kan råda i ett stall är Alexandra Nilsson som till sist kollapsade.

Alexandra Nilssons stora passion för hästar ledde henne till hästjobb i Sverige och Holland. Då fick hon känna på baksidorna av branschen, berättar P3 Nyheter i ett inslag. På en hästgård i Sverige arbetade Alexandra 280 timmar varje månad för husrum och 4000 kronor i månadslön. Efter drygt två år orkade hon inte mer.

– Först fick jag magsår och sen blev jag helt slut i hela kroppen, jag ville inte gå ut till stallet. Och två dagar innan jag slutade kollapsade jag inne i stallet. Jag var helt slut, säger Alexandra till P3.

Arbetsmiljöverket granskar under 2015 hästbranschen för att säkerställa en trygg arbetsplats för unga. Den granskningen har P3 Nyheter berättat mer om tidigare. De konstaterade då att bland annat djurhanteringen ska undersökas närmare och att fokus ligger på de som är 13–18 år och jobbar i stall.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden