Sverige
6 maj 2015 09:35

Ekonomisk kris i Bjursås RK

Falu kommun går in med 110 000 kronor för att rädda Bjursås Ridklubb från en hotande konkurs.

Bjursås RK har sökt bidrag på 250 000 kronor från kommunens kultur- och fritidsnämnd. Beslut ska tas i ett sammanträde den 21 maj men det ekonomiska läget blev akut och så länge kunde klubben inte vänta. Kommunen gick då in med ett förskott på 110 000 kronor av det ansökta bidraget.

– Vi tvingades byta ut det nya ytskiktet i ridhuset som var fel och det kostade mer än vad verksamheten klarade av, säger klubbens ordförande Lars-Åke Björklund till Dalarnas Tidningar.

Med kommunens stöd byttes i höstas det gamla underlaget i ridhuset. Tyvärr var ytskiktet av fel sort och måste bytas. Det medförde att ridhuset i vintras var stängt i sex veckor med inställda lektioner och uteblivna intäkter på cirka en kvarts miljon kronor.

Klubben hade räknat med likviditetsbrist men inte så akut som det blev. För klubbens framtid är det också väsentligt att de 140 000 kronor som återstår av det sökta bidraget får stöd av kommunen. När sedan medlemsavgifterna kommer in i sommar och höst ska verksamheten fungera som vanligt enligt Lars-Åke Björklund skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden