Sverige
21 maj 2015 05:37

Hästar intar Kungsträdgården

På söndag blir det hästtätt i Stockholm. I alla fall i Kungsträdgården, där hästarna har huvudrollen under familjedagen Gilla Häst.

Hästar intar Kungsträdgården
KANAL 75 AB

Gilla Häst är en satsning från ATG, Svenska ridsportförbundet, Svensk galopp, Svensk travsport och Hästnäringens nationella stiftelse. Dagen i Kungsträdgården är för att stärka allt det positiva som hästen innebär för Sverige.

– Hästar gör Sverige mer levande på många sätt. De berikar vår fritid, håller landskapet öppet och skapar många arbetstillfällen. Allt detta är värt att uppmärksamma och genom initiativet Gilla Häst vill vi lyfta just nyttan med hästar. Evenemanget i Kungsträdgården är ett sätt att öka engagemanget och ge fler möjlighet att möta häst, säger Maria Guggenberger, CSR-ansvarig på ATG i ett pressmeddelande. 

Under dagen kan den som vill prova på aktiviteter som visar vad det går att göra med hästar i Sverige i dag. Dagen bjuder på voltigeuppvisning, lassokastning från westernklubben, en mekanisk travhäst som man får prova att rida eller köra i sulky och så dyker tv-stjärnan Vinnie upp.

– Det är som att en rockstjärna uppträder när Vinnie är ute och träffar människor. Alla vill ta selfies med Vinnie och klappa honom. Vinnie är bara drygt 70 centimeter i mankhöjd men är ändå – enligt sig själv – en superstar. Han njuter i stora drag av uppmärksamheten och vi ser fram emot att träffa alla fans i Kungsträdgården, säger Vinnies tränare Anna Engström.

Dessutom är den Beridna högvakten på plats med tre hästar och en kunglig droska från Hovstallet ska visas upp. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden