Sverige
26 maj 2015 11:23

Mindre socker i betfor

Efter 60 år som hästfoder byter betfor sammansättning. Mängden socker minskar och mängden fibrer ökar i både snitslad och pelleterad betfor.

Mindre socker i betfor
Betfor ändrar sin sammansättning. SCANPIX SPORT

– Vi har skaffat en ny torkanläggning, en så kallad ångtork. Vi använder den befintliga ångan som vi använder i fabriken. Förut använde vi naturgas. Denna anläggning fungerar bäst vid en sockerhalt kring 10 procent. Det är en jätteinvestering som syftar till att spara stora mängder energi, berättar Erik Forsberg, marknadschef på Nordic Sugar som tillverkar betfor. 


I den nya versionen av betfor sänks den totala sockerhalten från 20 procent till 10 procent. Fiberhalten ökar från 16 procent till 22 procent. Det gör att betfor numera har ungefär samma sockerhalt som gräs och hö.
Den nya betforn är på väg ut i landets butiker nu, men på många ställen har man fortfarande kvar av den äldre versionen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden