Sverige
11 maj 2015 19:16

Polisen stoppar Djurambulansen

Polisen i Skåne förlänger inte avtalet med Djurambulansen i Skåne. Detta efter att Polismyndigheten underkänt Djurambulansen i Skåne som leverantör av transporter och omhändertagande av djur på nationell nivå.

Polismyndigheten har i sin rikstäckande upphandling av transporter och omhändertagande av djur diskvalificerat Djurambulansen i Skåne på grund av tidigare skatteslarv och bokföringsbrott. Som en följd har Polisen i Skåne beslutat att inte förlänga det avtal med Djurambulansen som löper ut i augusti i år.

– När den nationella upphandlaren utesluter Djurambulansen på grund av ekonomiska omständigheter, blir det en naturlig följd att vi inte förlänger vårt avtal, säger Anders Westerlund, upphandlingsansvarig hos Skånepolisen, till ATL.

Polismyndigheten hänvisar till lagen där en upphandlande myndighet kan utesluta en leverantör som är ”dömd till brott i samband med yrkesutövningen”, ”har gjort sig skyldig till allvarligt fel i yrkesutövningen” eller ”inte har fullgjort sina åligganden avseende socialförsäkringsavgifter eller skatt”. Enligt Philip Rasch, ansvarig tjänsteman på Polismyndighetens inköpsenhet, finns Djurambulansen på samtliga punkter i lagen skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden