Sverige
19 maj 2015 18:40

Ponny besöker politikerna

Svenska Ridsportförbundet tar åter sikte på Almedalen. Med sig har de frågan om ridsport som avdragsgill friskvård och en ponny – åtminstone om polisen säger okej.

Ponny besöker politikerna
En ponny ska hjälpa Svenska Ridsportförbundet i Almedalen.

Under den traditionsenliga politikerveckan i Almedalen ska Svenska Ridsportförbundet lyfta fram ridsporten.  Den här gången tar förbundet hjälp av en ponny, som sägs vara den första hästen hittills i en Almedalsmonter. Trädgårdsmästaren i Almedalen har sagt ja till den fyrbenta gästen, men än återstår ett godkännande från Polismyndigheten, skriver SvRF på sin hemsida.

Om ponnyn kommer med till Almedalen ska den hjälpa till att påminna besökarna om att hästar kan ha en välgörande effekt och att sprida ljus på frågan kring ridsport som avdragsgill friskvård.

SvRF poängterar att ridning kan fungera som rehabilitering efter exempelvis stroke eller ryggskada. ”Ändå är ridsport en av fyra idrotter som diskrimineras av staten genom att inte klassas som avdragsgill friskvård. För dyrt och krångligt säger det föråldrade regelverket. Orimligt tycker Svenska Ridsportförbundet, som med idrottsrörelsens stöd i ryggen fortsätter att driva frågan” skriver förbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden