Sverige
19 maj 2015 16:40

Swede Horse och Flyinge satsar tillsammans

Swede Horse och Flyinge tar ett krafttag mot höstens evenemang, Svenskt Avels- och sportchampionat samt Flyinge Indoor. Det ska bland annat byggas nya paviljonger och en restaurang med utsikt över framridningen.

Swede Horse och Flyinge satsar tillsammans
Det blir ett annorlunda Flyinge som står värd för årets årgångschampionat i dressyr och hoppning. (Arkivbild)

En tvåvåningspaviljong, restaurang med utsikt över framridningen och utökade möjligheter för VIP och utställare. Höstens evenemang på Flyinge ser annorlunda ut mot tidigare. 
– Många är engagerade i Breeders utveckling och det är positivt. Vi har verkligen försökt lyssna och ta åt oss av de åsikter som kommit in, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Svenskt Avels- och sportchampionat, i ett pressmeddelande. 

Två paviljonger ska att byggas runt Flyinges stora ridhus, en av den är på två våningar och på andra våningen ska det finnas en restaurang med utsikt över Melonbanan och Kastanjegården. Paviljongerna ska stå där över Avelschampionatet i oktober fram till november, då Flyinge Indoor med Volkswagen Grand Prix avgörs.

Även Crafoordhallen, där dressyren avgörs, ska ändras. Som vanligt kommer läktare att byggas upp och det blir en ny upphöjd mingelyta för VIP. Kees de Jong, vd på Flyinge, är glad för hur arbetet fortskrider.
– Det har blåst en del i media runt Avelschampionatets vara eller icke vara på Flyinge. Nu har vi en grupp som jobbar framåt tillsammans för att utveckla evenemanget på plats och det tror jag kommer bli jättebra på sikt.

Det har under en tid diskuterats om årgångschampionatet eventuellt ska flyttas till Jönköping och Elmia. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden