Sverige
1 september 2015 15:55

Butik hjälper hästar i nöd

För några veckor sedan skrev Ridsport om Lotta Arvidsson, Tvätterskan i ńsperöd, som tog emot, tvättade och lagade täcken åt Svenska Hästars Värn. Hon anade inte då vilken respons hon skulle få efter artikeln. Bara på någon vecka hade hon fått över 1000 täcken plus en massa annan utrustning.

Butik hjälper hästar i nöd
Alla pengar från butiken går till Svenska Hästars Värn.

Runt om i Sverige har frivilliga åkt runt och samlat in saker i sitt närområde för att hjälpa.
– Det är helt galet, säger Lotta. Ridskolor, privatpersoner, företag, vi har fått massor med saker skänkta till oss.

För att allt som skänkts verkligen ska komma till gagn för SHV har Lotta nu öppnat en tredjehandsbutik i sitt garage i skånska Äsperöd på Österlen. Lotta själv tar inte ett öre för allt sitt arbete, utan alla pengar sätts direkt in till Svenska Hästars Värn. Bland det skänkta finns allt från nya märkessaker till begagnade grimmor för fem kronor styck. Några sadlar hänger på ena väggen, flera skänkta, men en av dem köpte Lotta själv in och skänkte till butiken. En vacker kapson av äldre modell är ett av fynden som man kan göra, eller så gräver man i hinkarna med bett eller i högarna av schabrak eller drivorna med träns och ser vad man hittar.
– Jag har inte hunnit sortera upp allt, säger Lotta, så jag har massor jag kan fylla på med när det börjar ta slut.

Om Svenska Hästars Värn:
Svenska Hästars Värn är en ideell förening. Med vår räddningsverksamhet tar vi hand om vanvårdade hästar och ger dem ett nytt tryggt liv. Föreningen övertar ägandet av hästar som omhändertagits av myndigheterna efter veterinär bedömt dem rehabiliteringsbara, därefter rehabiliterar SHV dem fysiskt och psykiskt och placerar ut dem i noga utvalda trygga foderhem.

Svenska Hästars Värn
Lottas webbsida med adressuppgifter för inlämning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden