Sverige
16 oktober 2016 05:00

Mulle Meck lockade publik vid jubileumsshow

I somras dök han upp i hagen utan förvarning. Men nu var mulan Mulle Meck under arrangerade former tillbaka vid LCR's som dragplåster för föreningens 70-årsfest.

Mulle Meck lockade publik vid jubileumsshow
Mulan Mulle Meck lockade publik till Lunds Civila Ryttarförening. Foto: Stina Qvarnström

När ridskoleponnyn Rut vid Lunds Civila Ryttarförening överraskande fick ett föl tidigare i år visade det sig att pappan till fölet var en åsna. Det lilla hingstfölet därmed var en mula. Händelsen blev mycket uppmärksammad i media och så småningom utlyste klubben en namntävling för fölet. Mulle Meck blev sedan det uvalda namnet.


Mulle Meck med mamma Rut visades av Markku Söderberg. Foto: Stina Qvarnström

När föreningen under lördagskvällen nu firade sitt 70-årsjubileum med en stor show och fest var det Mulle Meck som var det riktiga dragplåstret. Tillsammans med mamma Rut visades han upp av verksamhetschefen Markku Söderberg. Att han har åsneegenskaper var tydligt då han inte ville bli ledd utan helst gjorde som han ville.
– Han står inte still mer än en halv sekund, berättar Stina Qvarnström som var på plats och fotograferade.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden