Sverige
16 oktober 2016 04:55

Över 100 000 kronor i skadestånd efter hästolycka

2013 skadades en kvinna i Dalarna svårt efter en hästspark i ansiktet. Nu tre år senare har Kammarkollegiet beslutat att hon har rätt till ersättning på över 100 000 kronor från staten för olyckan.

Över 100 000 kronor i skadestånd efter hästolycka
En kvinna skadades svårt när hästen sparkade bakut vid longering (bilden är tagen i ett annat sammanhang). Foto: Lottapictures

Kvinnan praktiserade vid en ridanläggning i Gagnefs kommun. Olyckan ägde rum vid longering av en unghäst som blev skrämd och sparkade bakut med en träff rakt i kvinnans ansikte.

Skadorna blev en sprucken överläpp och flera frakturer i ansikte, näsa och ögonhålor. Kvinnan skriver i sin skadeanmälan att ”överkäken lossnade från kraniet”. Läkare har konstaterat sju procent invaliditet för skadan, och Kammarkollegiets beslut nu tre år efter olyckan blev ett skadestånd på 101 000 kronor till kvinnan berättar Dalarnas Tidningar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden