Sverige
19 oktober 2016 08:29

Veterinär får erinran efter hästdöd

Stoet dog av en penicillinchock när den stod på seminstationen. Nu har veterinären fått en erinran för bristfällig journalföring och felaktig behandling.

Veterinären anser inte att den gjorde något fel i samband med att ett sto i Skåne dog av penicillinchock när den var på en seminstation för att betäckas. Hästägaren anmälde dock veterinären till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård som nu har granskat fallet.

Både Jordbruksverket och Ansvarsnämnden anser att veterinären inte gjort ett bra jobb. Jordbruksverket menar att veterinären har fört en bristfällig journal som inte skrivits på svenska och därmed varit slarvig i sin yrkesutövning. Ansvarsnämnden kritiserar veterinären på flera punkter, bland annat att penicillin inte borde satts in och att journalen var bristfällig.

Veterinären får därför en erinran som disciplinpåföljd, berättar Skånska Dagbladet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden