Sverige
18 november 2016 17:23

Niklas Lindbäck begärs i konkurs

Fälttävlansryttaren Niklas Lindbäck begärs i personlig konkurs på grund av skulder till Skatteverket. "Det är olyckligt att det har gått så långt," säger han.

Niklas Lindbäck begärs i konkurs
Niklas Lindbäck har tillhört svenska fälttävlanseliten i många år. Photographer Roland Thunholm

Det är Skatteverket som har lämnat konkursansökan till Helsingborgs tingsrätt. Enligt Niklas Linbäck handlar det om att han har blivit skönstaxerad.
– Jag får skylla mig själv att jag inte har lämnat in mina papper och fixat det här i tid, säger han. 

Det handlar om drygt 130 000 kronor som Skatteverket vill ha. Enligt Niklas Lindbäck har han fört en dialog med myndigheten om skönstaxeringen länge. 
– Det är olyckligt att det har gått så här långt, säger Niklas Lindbäck som nu arbetar tillsammans med sin revisor för att lösa det här.
– Det är lite gammalt som släpar efter och jag har blivit skönstaxerad förut och rättat till det förut. Det kommer jag att göra den här gången också. 
– På måndag betalar vi in pengarna och sedan kommer jag att få tillbaka dem när jag har ordnat mina papper, säger Niklas Lindbäck. 

På torsdag rider han inomhusfälttävlan i Friends Arena. Men han tror inte att trasslet med ekonomin kommer att påverka honom. 
– Nej, det tror jag inte. Men det blir väl en hel del frågor. 

Niklas Lindbäck har tillhört svenska eliten i fälttävlan länge och var bland annat med i det fjärdeplacerade svenska laget på OS i London 2012 och silverlaget på EM 2013.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden