Sverige
5 december 2016 07:40

Föl dödades i trafikolycka

Ett av Sveriges högst bedömda ridponnyföl, Pooh Etic Goldcoin, dog i fredags när han transporterades till sitt nya hem. Han tog sig ur transporten och kördes på av en bil. "Oerhört sorgligt," säger uppfödaren.

Föl dödades i trafikolycka
Pooh Etic Goldcoin på fölmönstringen där han glänste, visad av Nicklas Samuelsson. I bakgrunden håller uppfödaren Charlie Johansson fölets mamma.

– Det är oerhört sorgligt för alla inblandade, säger Charlie Johansson, Stall Pooh.

Den tragiska olyckan hände på fredagen. Pooh Etic Goldcoin hade sålts av uppfödaren Stall Pooh och skulle transporteras till sitt nya hem av sina nya ägare. 

Transporten skedde delvis på motorväg i södra Sverige med mycket lastbilstrafik. Förmodligen var det ljudet från lastbilarna som skrämde fölet. Han tog forcerade den stängda övre bakluckan på transporten och hamnade på motorvägen. Den bakomvarande bilen hann inte väja utan körde på fölet som dog omedelbart. 

Föraren i bilen ska ha ”klarat sig” men bilen blev totalförstörd. 

Förväntningarna var höga på Pooh Etic Goldcoin (e Ulk d’été-Poetic Justice). Hingsfölet är ett av de högst bedömda ridponnyfölen i Sverige med sina 87,66 procent på fölmönstringen.
– Vi hade så stora förhoppningar på lille ”Guldis”, med sin fantastiskt intressanta stam, sitt vackra yttre och inre, fortsätter Charlie Johansson.
– Det här är en fruktansvärd händelse för köparna, de är förkrossade. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden