Sverige
17 december 2016 23:59

Man ertappades när han förgrep sig på häst – åtalas

Den 74-åriga mannen flydde ut i skogen då han togs på bar gärning när han förgrep sig på ett 5-årigt sto. ńgarna väntade ut honom och ringde polis – nu åtalas mannen misstänkt för brott mot djurskyddslagen.

Man ertappades när han förgrep sig på häst – åtalas
Mannen togs på bar gärning då han förgrep sig på en häst. (Arkivbild)

Det var i augusti som en 74-årig man togs på bar gärning då han förgrep sig i dagsljus på ett 5-årigt sto i en hage i Ljungby kommun. Nu åtalas han för brott mot djurskyddslagen, som innefattar förbud mot tidelag.

Den kvinnliga ägaren ertappade mannen, som då sprang ut i skogen.
– Jag kände mig kränkt och jag blev jätteledsen. Hästarna är så snälla och de förstår inte alltid vad de ska akta sig för, men sedan blev jag förbannad och jag och min sambo gick ut och letade efter mannen, berättade kvinnan i somras för Smålänningen.

Kvinnan och sambon väntade ut mannen vid hans bil och kunde slutligen konfrontera honom samt ringa polis som  förhörde mannen på plats.

En utredning inleddes och Smålandsposten berättar att mannen i polisförhör har förnekat brott, men att åklagaren anser sig kunna bevisa brott mot djurskyddslagen.
”NN (74-åringen) har genomfört sexuell handling med en häst genom att hålla i hästen och stöta sitt könsorgan mot hästens kropp och/eller stöta sin kropp mot hästens könsorgan”, skriver åklagaren enligt SMP i det åtal som har lämnats till Växjö tingsrätt.

Tidningen rapporterar att en privatperson som såg händelsen ska vittna och även den polis som kallades till platsen just efter händelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden