Sverige
31 december 2016 11:20

Urre försvunnen sedan jul

Kvällen före julafton blev kallblodet Urre skrämd och försvann ur sin hage i Södra Gagnet, Helgum, Sollefteå kommun. Trots intensivt sökande har hästen inte återfunnits.

Urre försvunnen sedan jul
Kallblodet Urre har varit försvunnen sedan julhelgen.

Urre är ett pensionerat kallblod på 27 år som både har börjat se och höra dåligt. Britt-Marie Malm har haft hästen på foder i åtta år. Vid tio-tiden på kvällen den 23 december upptäckte hon att Urre saknades i den flera hektar stora hagen.
– Stängslet var nedrivet och jag kunde se att han blivit skrämd av älgar som kimmit in i hagen, säger Britt-Marie Malm till Ridsport.

Det har hänt tidigare att Urre skrämts och tagit sig ur hagen, men då har han inte försvunnit längre än till den allmänna vägen några hundra meter bort. Den här gången kunde Britt-Marie i snön se att Urre gått över vägen och fortsatt.
– Spåren visade att han gick över vägen och bakom grannens hus.
Britt-Marie följde spåren men hade otur med vädret. Det började snöa och allt eftersom tiden gick försvann spåren.
– Vid två på natten fick jag ge upp, säger Britt-Marie.

Man har använt sig både av människor och sökundar i jakten på Urre.
– Det är grannar, jägare, sierskor och sjurkommunikatörer, säger Britt-Marie, som själv är ute med bilen och letar. Men efter julaftonsnatten har man inte sett några spår efter Urre.
– Det är så oroande när man inte vet vad som har hänt, söger Britt-Marie.
– Jag är rädd för att han har gått ned i älven och drunknat. Men samtidigt har hon varit vid älvkanten och letat flera gånger och det syns inga spår efter att någon häst skulle ha kunnat gå genom isen.

Urres försvinnande är polisanmält, så det går bra att kontakta polisen om man ser några spår efter Urre.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden