Sverige
2 februari 2016 18:05

4H-gård räddar slakthotad häst

Röbäcks 4H-gård i Umeå kämpar just nu för att rädda haflingerkorsningen Saga som hotas av slakt. Tidspressen är hård – Saga slaktas på fredag om inte insamlingen lyckas.

4H-gård räddar slakthotad häst
9-åriga Saga får ett nytt hem i Umeå om insamlingen går vägen.

Jennifer Forsberg är medlem i Röbäcks 4H-gård i Umeå och hon har sett många annonser på internet om hästar som hotas av slakt, främst i Österrike.
– När Saga dök upp blev jag helt fast. Det är verkligen något speciellt med henne och jag kände att vi bara måste lösa det här på något sätt, säger Jennifer till Ridsport om varför det blev just det 9-åriga stoet av alla hästar i nöd.

Hon och de andra som har engagerat sig i insamlingen har till fredag på sig att få ihop de 35 000 kronor som skulle täcka slaktpriset på drygt 10 000 kronor, transport och veterinärvård. Om det lyckas får Saga, som är övergiven av sin ägare, ett nytt tryggt hem i Umeå. På Facebookgruppen har drygt 700 personer anslutit sig.
– Jag är såklart orolig, men vi måste få ihop pengarna. Det här får inte misslyckas, säger Jennifer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden