Sverige
10 februari 2016 14:30

VM-ryttaren som blev fotograf

Under 90-talet tillhörde Sivert "Sibban" Jonsson fälttävlanseliten i Sverige och fanns bland annat med på VM i Rom 1998 med sin Jumping Jet Pack. 2003 tvingades han lägga stövlarna på hyllan, och ställde sig då bakom kameran för att istället föreviga ridsporten på bild - bilder som snart kan ses i en fotoutställning.

VM-ryttaren som blev fotograf
Sivert Jonsson

26 maj-21 augusti pågår utställningen, som fått namnet ”Adrenalin & känsla”, på Abecita Konstmuseum i Borås. Bilderna är tagna på tävlingar runt om i Sverige, och har därefter bearbetats för att få ökad effekt. Med bilderna vill Sivert framhäva kraften, känslan och adrenalinet inom ridsporten.

– Det är otroligt stort för mig att de väljer in mina bilder, då de bara tar in 10-12 utställare från Sverige och resten av världen varje år. Känns nästan overkligt men väldigt roligt, säger Sivert Jonsson till Ridsport.

Några av bilderna kommer även att visas på en vernissage under de internationella tävlingarna i Borås, Gina Tricot Grand Prix, torsdagen den 10 mars.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden