Sverige
4 februari 2016 12:00

Elevomdömen lades ut på Facebook

En lärare på Sveriges Ridgymnasium la av misstag ut omdömen om sina elever på Facebook. Nu ska det anmälas till Skolinspektionen.

I slutet av januari råkade en lärare lägga ut omdömen om elever på ridgymnasiet i Varberg på Facebook, skriver Hallands Nyheter.
I filen, som en elev hann ladda ned innan den togs bort efter en minut, stod det bland annat ”Ok. Svag i matte.”, ”Dålig attityd i stallet. Katastrof i träningslära”, ”Kommer nog inte att klara godkänt i gymnasiearbetet då hon saknar de fysiska för det” och ”Jobbar flitigt under lektioner men sådär på att lämna in”.
– Det här är inte okej. Jag kallar det inte omdömen utan kränkningar. Vi kommer att gå vidare med detta, säger en förälder till Hallands Nyheter.
Det hela ska nu anmälas till Skolinspektionen av en grupp föräldrar.

Robert Bengtsson är skolchef för Sveriges Ridgymnasium och enligt HN anser han inte att lärarens misstag behöver få några konsekvenser.
– Det här var personligt arbetsmaterial från i höstas som användes inför utvecklingssamtal. Det lades till i gruppen av misstag. Jag tycker att det kan jämföras med att en lärare tappar ett papper ur sin portfölj som en elev hittar och kopierar, säger han.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden