Sverige
10 februari 2016 16:39

Fängelse för hästbedrägerier

En 50-årig Karlstadsbo har dömts till 18 månaders fängelse för sju fall av grovt bedrägeri samt ett fall av bedrägeri av normalgraden.

Bedrägerierna handlade om travhästar som mannen annonserade som till salu. Köpare hade betalat men aldrig fått några hästar levererade. En person, som hade betalat en kvarts miljon kronor till Karlstadsbon,  berättade i den nyligen genomförda rättegången att den häst han ville köpa inte ens var till salu. Karlstadsbon förnekade brottslighet och ansåg att om någon blivit vilseledd så är det han själv.

Utöver fängelsedomen ska mannen betala skadestånd på drygt 920 000 kronor som målsägarna betalat för hästar som de aldrig fått.

För fyra år sedan dömdes mannen till villkorligt och 240 timmars samhällstjänst.. Då hade han fått drygt 300 000 kronor för sex hästar som aldrig levererades. Det skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden