Sverige
2 mars 2016 14:14

Svenska resultat gäller i Doha

Skånebaserade Equipe täcker redan de flesta tävlingar i Sverige gällande startlistor och resultatrapportering. Nu bryter de ny exotisk mark. Under veckans tävlingar i Qatar används det svenska systemet och företaget har ett tremanna-team på plats.

Svenska resultat gäller i Doha
Utöver några blågula ryttare är Equipe det mest svenska inslaget vid helgens stortävlingar i Doha.

Helsingborgsföretaget Equipe tog sin början redan på slutet av 80-talet när Marianne Stenqvist startade sin verksamhet. Nu täcker de runt 95 procent av de svenska klubbarna och som uppmärksamma resultatsökare har sett börjar allt fler internationella tävlingar visa sig i listan. Just nu är Qatartävlingen, där bland annat fem svenskar rider dressyren, det mest spännande inslaget.

Hur kommer det sig att ni fick det här uppdraget?
– Det gick via en tysk kund som är en professionell arrangör. Det ligger rätt i tiden för oss som satsar vidare på internationell lansering. Samtidigt känns det rätt otroligt att vi har uppdrag i Qatar när jag tänker tillbaka på hur jag en gång började med det här för många år sedan, säger Marianne Stenqvist.

Har ni personal på plats i Doha, Qatar?
– Ja, tre personer är där: VD Jon Stenqvist och programmerare Hampus Nordin samt Fredrik Starck som ingår i teamet i det här sammanhanget. De är där för att bland annat se till att programmet fungerar stabilt och för att backa upp om det behövs.

Är det några andra spännande tävlingar på gång för er?
– Det mesta vågar jag inte prata om innan det är klart, men Zangersheide är på diskussionsstadiet. Vi har haft kunder som holländska Roosendaal och har fått förfrågningar från exempelvis Sydkorea.

Du har själv varit igång i branschen sedan 80-talet. Är du lika aktiv i affärerna fortfarande?
– Jag jobbar hårt på att göra mig obehövlig för att vara mer ledig, men jag tycker att det är så otroligt roligt fortfarande och blir nästan orolig av att inte gå till jobbet. Min yngsta son Jon började programmera redan som barn, så det föll sig naturligt att han tog över så småningom.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden