Sverige
20 maj 2016 10:30

Hästkliniken på Täby Galopp blir kvar ett tag till

I veckan var det final för Täby Galopp efter 56 år. Den 1 juni är det start på nya galoppbanan Bro Park i Upplands-Bro. Hästkliniken som funnits på Täby Galopp under många år måste också flytta men inte riktigt än.

Hästkliniken på Täby Galopp blir kvar ett tag till
Hästkliniken Evidensia i Täby flyttar inte riktigt än. Ulf Lonäs

Marken och byggnaderna på Täby Galopp är sålda. Där ska en helt ny stadsdel ta form för 20 000 nya invånare i 6 000 nya lägenheter. Mellan 4 000 och 5 000 nya arbetsplatser ska skapas i Täby kommun. Första inflyttning beräknas till 2019.

Men det är inte bara hästarna och tränarna som måste flytta till de nybyggda stallarna och den nya galoppbanan i Upplands-Bro. De två privata företagen Evidensia Hästklinik och Täby Stall och Foder måste också snart hitta nya lokaler för sin verksamhet. På sin hemsida skriver visserligen Evidensia att Hästkliniken Täby inte påverkas av galoppens flytt, men det är inte korrekt.
   
– Vi måste flytta, men det kommer att ta tid att börja bygga 6 000 nya lägenheter. Kliniken har i dagsläget ett muntligt löfte att vi får vara kvar till 1 oktober i år, men jag räknar med att vi kan vara kvar minst till årets slut och kanske längre, säger veterinär Ingela Liwång, som varit klinikchef sedan starten 1981, och fortsätter:
– En ny önskeklinik som vi vill ha den finns redan på pappret, och vi håller på att leta en ny plats. Den nya galoppbanan Bro Park i Upplands Bro är inte aktuell för oss därför att vi vill vara kvar i närområdet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden