Sverige
6 maj 2016 14:30

Ryttare förnekar brott

Tävlingsryttaren som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt rån förnekar fortfarande gärningen. Det uppger hans advokat till Ridsport.

Ryttare förnekar brott

Som Ridsport tidigare rapporterat sitter en tävlingsryttare i 20-årsåldern sedan en vecka häktad misstänkt för grovt rån samt delgiven misstanke om mordförsök. Åklagaren har nu fram till torsdag 12 maj på sig att väcka åtal mot ryttaren som har tävlat på nationell nivå i sin gren i år.
– Hans inställning är att han absolut förnekar gärningen. Något mer än så kan jag inte kommentera, säger hans offentliga försvarare Jörgen Larsson.

Det var i oktober 2015 som ett tidningsbud hittade en livlös man som blivit misshandlad och rånad på sin mobil och sin plånbok. Skallskadorna gjorde, enligt tidningen Sydsvenskan, att mannen först inte mindes vad som hänt honom. Men allteftersom klarnade minnet och mannens berättelse ledde fram till att brottsmisstankarna riktades mot den nu häktade tävlingsryttaren.

Enligt åklagaren Hans Harding ska offret, som är en asylsökande man i trettioårsåldern, ha stött ihop med tävlingsryttaren och en annan man den aktuella natten.
– De började snacka med honom, bjöd med honom att åka vidare. Han uppfattar det som att de ville fortsätta utekvällen ihop med honom, säger Hans Harding till Sydsvenskan.

Men stället slutade färden enligt polisutredningen med att mannen blev rånad och svårt misshandlad med ett tillhygge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden