Sverige
9 augusti 2016 14:00
Ridsportplus

Känd profil häktad misstänkt för sexbrott

(Uppdaterad) En känd person i hästbranschen sitter sedan en tid häktad på sannolika skäl misstänkt för sexuella övergrepp. Häktningen har förlängts eftersom risk för fortsatt brottslighet anses föreligga.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Den häktade är på sannolika skäl (den högre misstankegraden) misstänkt för flera fall av olaga hot, sexuellt utnyttjande av underårig 2004-2005, våldtäkt mot barn 2005-2008, sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning 2011-2016.

    Den häktade har erkänt sig skyldig till grovt olaga hot i år samt sexuellt utnyttjande av barn från hösten 2006 till sommaren 2008 men förnekar i övrigt åtalspunkterna.

    Tingsrätten skriver i sin bedömning vid omhäktningsförhandlingen att för brottet våldtäkt mot barn är det inte föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år och det är inte uppenbart att skäl till häktning saknas.

    Uppdatering
    Senaste dag för åtal har ytterligare förlängts och  framflyttats till den 23 augusti. Den misstänkte är fortsatt häktad.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden