Sverige
27 juli 2016 13:50

Dömde tävlingsryttaren överklagar

(Uppdaterad) Tävlingsryttaren som i tingsrätten dömdes till fängelse i fyra år och tre månader för grov stöld och grovt rån har nu överklagat domen till hovrätten.

Dömde tävlingsryttaren överklagar
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

I första hand vill han att hovrätten ogillar både åtalet för grovt rån och det tillhörande skadeståndskravet. Och i andra hand vill han att påföljden blir lindrigare och skadeståndet lägre.

Tävlingsryttaren dömdes den första juli i år i Malmö tingsrätt till fängelse i fyra år och tre månader för grov stöld och grovt rån.

Tävlingsryttaren, som är 20-årsåldern, erkänner grov stöld men förnekar grovt rån.

Han hävdar att han inte minns händelsen och inte kan tro att han gjort det som hans vän som var med vid tillfället, och som döms för skyddande av brottsling, säger att han har gjort.

Men telefonmeddelanden som tävlingsryttaren har skickat till vännen efter händelsen lämnar, enligt tingsrättens bedömning, inte något tvivel om att han varit på brottsplatsen och minns vad som hände. De styrker också, enligt rätten, att det var tävlingsryttaren som slog ner och rånade offret.

Enligt domen är straffvärdet för tävlingsryttarens brott så högt att det inte finns utrymme för någon annan påföljd än fängelse i fyra år och tre månader. Tävlingsryttaren ska stanna kvar i häktet till domen vinner laga kraft.

Vännen döms till villkorligt fängelse i tre månader.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden