Sverige
25 augusti 2016 09:23

Furhoffs gör succé med sin stubbåker

Många markägare gör vad de kan för att hålla hästekipage borta. Joakim och Lotta Furhoff i Skövde gör tvärtom. Ridsport ringde upp Sveriges just nu populäraste lantbrukare för att höra mer.

Furhoffs gör succé med sin stubbåker
Kom och rid! Lotta och Joakim Furhoff bjuder in till sin stubbåker.


Foto från Loringa Egendoms Facebook

”Här får alla rida som tycker svensk mat och svenska bönder rockar”. För fjärde året i rad öppnar Lotta och Joakim Furhoff på Loringa Egendom i Skövde upp rejält med stubbåker för traktens ryttarekipage och bjuder in dem via glada skyltar. Deras bild på skylten har delats tusentals gånger i sociala medier och gensvaret är enormt.
– I år är det mer än någonsin, säger Joakim som häromdagen fångade det första galopperande ekipaget på film från sin tröska (se nedan).

Gillar ni hästar såhär mycket eller är det just slug marknadsföring, som ni själva skämtsamt har hashtaggat skylten med online?
– För oss är det ingen big deal egentligen. Det är en resurs vi har och kan dela med oss av. Här finns ju så många hästar i området, inte minst har vi exempelvis Grevagården i närheten. Kan vi skaffa oss goodwill och vårda vår image på köpet är det också bra såklart.

Hur stort område är öppet i år?
– I år är det skyltade området 17 hektar stubbåker. Havren och veten som finns kvar i mitten är egentligen vintermat för rådjur och älgar, men lite havre kan väl passa bra som belöning efter en galopp på åkern, skojar Joakim som lär få sällskap av många glada ekipage på sina ägor framöver.

Passande filmmusik i tröskan, eller hur?

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden