Sverige
25 augusti 2016 08:43

Hästägare såg man ha tidelag med sto

I söndags kväll kom kvinnan ut till hagen utanför Ljungby i Småland där hennes hästar går. Då såg hon en man ha tidelag med hennes sto och hon vill nu varna andra hästägare.

Hästägare såg man ha tidelag med sto
Kvinnans hästar gick i hagen som tillhör gården där hon bor. (Hästen på bilden har inget samband med artikeln)

Smålänningen rapporterar om händelsen som inträffade vid 18-tiden i söndags. Det var då kvinnan kom till hagen som tillhör hennes gård utanför Ljungby och möttes av den fruktansvärda synen.

– Jag såg en man som hade sexuellt umgänge med en av mina hästar. Det här är det värsta jag har varit med om, säger kvinnan till Smålänningen.

Mannen försvann in i skogen då han blev upptäckt och kvinnan hämtade sin sambo i stallet. De väntade vid mannens bil och så småningom förhördes både hästägaren och den okända mannen av polis som tillkallades. Mannen, som uppges vara ”äldre”, ska inte ha erkänt något.

Hästen, ett 5-årigt sto, är enligt en veterinärundersökning fysiskt okej, men kvinnan berättar att hon ännu inte vet hur händelsen har påverkat hästen psykiskt. Hästägaren vill inte berätta mer om mannen för att inte riskera att störa förundersökningen, men uppmanar andra att vara vaksamma.
– Man tror ju inte att sådant här ska hända. Vi bor precis vid vägen och vårt hus ligger vid hagen, dessutom var det ljust ute.  Så man måste hålla koll på sina hästar och okända personer som rör sig i hagen, och man ska polisanmäla om man märker något konstigt, säger hon till tidningen.

Tidelag är förbjudet sedan 2014. Polisen har rubricerat händelsen som brott mot djurskyddslagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden